• blue-flower

Megkezdődött a fűtési időszak

on .

Megkezdődött a fűtési időszak
2016. szeptember 28.

Szeptember 15-vel kezdetét vette a fűtési időszak, ami a következő év május 15-ig tart. Az időjárásra való tekintettel szeptember 15-én nem vált szükségessé a fűtőberendezések üzembe helyezése.
Társaságunk a fűtési célú hőszolgáltatást a hőtermelő berendezések, távfűtő vezetékek, hőközpontok üzemképes állapotban tartásával köteles biztosítani. Az épületek fűtési rendszerét az épület üzemeltetője, a társasház által megbízott közös képviselő köteles üzemképes (feltöltött, kilégtelenített) állapotban tartani.
Ezért kérjük a társasházak képviselőit, hogy a leürített fűtési rendszerek visszatöltéséről, illetve az épületek fűtési rendszerének légtelenítéséről szíveskedjenek gondoskodni.
Társaságunk a jogszabályban előírt rendelkezésre állási kötelezettsége biztosíthatóságára szeptember 15. után ürítésre vonatkozó megrendelőt csak indokolt esetben, pl. csővezetéki rendszer, elzáró vagy hőleadó/radiátor meghibásodása esetén fogad el.

Amennyiben a távfűtött épület üzemeltetője (közös képviselő, intézményvezető) másként nem rendelkezik, Társaságunk szeptember 15-ét követően a fűtési célú hőszolgáltatást a külső hőmérsékleti viszonyoktól függően – ha az időjárás előrejelzés alapján a napi középhőmérséklet 2 napon túl várhatóan 12 oC alá süllyed- megrendelés nélkül is elindítja és megkezdi a fűtési szolgáltatást ügyfelei részére.

A fűtési időszakban a felhasználó képviselője kérheti a fűtés indítását, illetve leállítását. Az erre vonatkozó igény írásban: mailben, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy ügyfélszolgálatunkon, megrendelő nyomtatvány kitöltésével kérhető a fűtés indítása, a normálfűtés időszakának beállítása, a fűtés intenzitásának módosítása, a beavatkozás igényelt időpontjának megadásával. Társaságunk az írásban leadott fűtés megrendelést a felhasználói berendezések üzemkész állapota esetén, maximum 48 órán belül teljesíti.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a fűtési rendszerek indításakor a társasházak fűtési rendszereinek egy részében légtelenítési problémák léphetnek fel. Például, ahol a lakásokban fűtés átalakítást végeztek, ahol a leürített épületben a termosztatikus radiátorszelepeket zárt állapotban tartották a feltöltés időpontjában, de előfordulhat a lezárt szelepek leragadása. Ahhoz, hogy a légtelenítést a társasházak karbantartói illetve szakembereink el tudják végezni, kérjük ügyfeleinket, hogy a fűtés elindítását követő néhány napban a radiátorszelepeket hagyják nyitott állásban, illetve ahol a légtelenítési pontok lakásban vannak, segítsék a bejutást az adott lakásba.

A fűtési rendszerek első indításakor előforduló hibák elhárítsa során – az indítási igények egyidejűségének valószínűségéből eredően- torlódás fordulhat elő a hibaelhárításban.

Kérjük fogyasztóink szíves türelmét és megértését ebben az időszakban!

Távhőszolgáltatás - lakossági elégedettség mérés

on .

Tisztelt Ügyfeleink!

A távhőszolgáltatási elégedettségi kérdőívet visszajuttató és beazonosítható fogyasztóink között 3 db, a Csík Ferenc Tanuszodában felhasználható, 5 alkalomra szóló belépő került kisorsolásra.

A kisorsolt felhasználó azonosítók: 25209, 18415, 16612

A kérdőívet kitöltő ügyfeleinknek köszönjük, hogy segítették munkánkat, a nyerteseknek gratulálunk!

A nyereményüket postai úton eljuttatjuk.

FOGYASZTÓI TÁJÉKOZTATÓ

on .

FOGYASZTÓI TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Fogyasztóink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a távhő- és használati melegvíz szolgáltatás berendezéseinek üzemeltetésére a Rá-Therm’96 Tüzeléstechnikai és Szolgáltató Kft.-vel kötött üzemeltetési szerződésünk 2016. május 15.-án megszűnt.

Ettől az időponttól a VÜZ Nonprofit Kft. saját szervezetén keresztül végzi a távhő- és használati melegvíz szolgáltatás berendezéseinek üzemeltetést.

A műszaki átvétel lezárását követően a szolgáltatással kapcsolatos műszaki jellegű panaszukkal, fűtési célú megrendelési, leállítási igényükkel az alábbi elérhetőségeinken fogadjuk bejelentésüket:

Enyingi Ferenc:

Tel: 06 30 400-8943

mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Brumbauer István:

Tel: 06 30 183-6067

mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tisztelettel:

                                               ………………………..……..

                                                                                                          Göncz Attila

                                                                              Ügyvezető igazgató